Torbalı Halkı ve Değerli Okurlarım
Bu yazımın konusu yolsuzlukla ilgili. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “yolsuzluk yapanlar” ile ilgili açıklamada bulunmuştu. “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız.” demişti. Buraya kadar güzel.
Torbalı Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü tarafından yapılan aykırı işlemlerden bir tanesine şahit oldum. Bölge İdari Mahkemesi yapılan işlemleri aykırı olduğundan, belediye personellerini işlemiş oldukları suçtan dolayı tahkikatı Torbalı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderiyor. Savcılık araştırması ve savcılık tarafından atanan bilir kişi araştırma sonrasında Belediye Ruhsat Müdürü ve personellerin aykırı işlem yaptıklarını ortaya çıkarmıştır. Cumhuriyet Savcısı Kaymakamlık’tan kişiler hakkında yargılama izni için kaymakamlığa yazı yoluyor. Maalesef Kaymakamlık’tan, kişiler hakkında yargılama izni verilmiyor.
Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklaması kafamda soru işareti oluşturdu. Ben de bu durumu Sayın Bakanımıza, Bakanlık İletişim sitesinden yazdım, halen bir cevap alamadım. Sayın Bakanımızın açıklamasını aynen yazımın altına yapıştırıp siz değerli okurlarıma aktarıyorum.
Süleyman Soylu: Yolsuzluk yapan belediye başkanı da olsa…
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “yolsuzluk yapanlar”la ilgili açıklamada bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız” dedi.
‘İKTİDAR VE MUHALEFET BELEDİYELERİ GÖRECEKLER’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tasarının tümü üzerinde hükümet adına söz alarak yaptığı açıklamada yolsuzluklarla ilgili konuştu. Soylu, şunları söyledi:
“Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler.”
BENZER HABERLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tek Adam’ olacağı korkusu toplumun yarısında büyük sendromlara neden oldu. 17 yıllık iktidarı

Gelişen ve değişen dünyamızda artık gerçekleri saklamak, halkın gözünden kaçırmak o kadar kolay olmuyor. Yaşamın her alanında bilim ve teknolojinin

Değerli Okurlarım ve Torbalı Halkı, Uzun bir zamandan sonra tekrar ilçemizin sorunlarını ve olan biteni eğmeden bükmeden olduğu gibi kalemime
Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz
EN SON HABERLER
KÖŞE YAZARLARI